DOKTOR KIROPRAKTIKE

Dr Vesna Štekić, doktorica kiropraktike, diplomirala je 2002 u Velikoj Britaniji na „Welsh Institute of Chiropractic“. Od 2002 do 2009 stekla je neprocjenjivo iskustvo u privatnoj praksi u jednoj od najuglednijih klinika u Londonu (Harrow Chiropractic Clinic), tretirajući pacijente svih dobi, od novorođenčadi do osoba u kasnim osamdesetima. U ožujku 2009. dolazi u Split i osniva samostalni centar „Kiropraktika Split“.

U Splitu želi povisiti svijest o zdravlju i važnosti održavanja kralježnice, a posebno zadovoljstvo joj je rad sa djecom i mladima, jer želi potaknuti što veći broj mladih ljudi da se na vrijeme počnu brinuti o svom zdravlju. U skladu s time utorkom ili srijedom navečer održava besplatne „informativne grupne savjete“ o zdravlju.

Fokus joj je da sa minimalnom fizičkom snagom povrati ravnotežu mentalnog i fizičkog zdravlja, te potakne prirodne sposobnosti liječenja organizma. Glavna tehnika kojom se bavi je izrazito blaga i veoma učinkovita, a to je Koren Specific Technique (Koren Specifična Tehnika). Kod pacijenata kojima je to indikacija, Dr Vesna Štekić obavlja i kiropraktički Test intolerancije na hranu, koristeći tehniku „Applied Kinesiology“.

„Kako sam i sama iskusila kompromitirano zdravlje u ranim godinama, dobila sam inspiraciju da saznam više o prirodnim metodama liječenja i nađem način da postignem punu kontrolu nad svojim zdravljem, te da prekinem redovitu potrebu za antibioticima ili tabletama protiv boli. Tijekom dugogodišnjeg boravka u Londonu, imala sam priliku isprobati mnogo različitih pristupa zdravlju, međutim dva pristupa koja su bila najefikasnija za mene su: Kiropraktika i Tai Chi. Zbog toga želim pružiti priliku i drugima da postignu bolje zdravlje koristeći ove blage ali izuzetno učinkovite pristupe“.

„Liječnik budućnosti neće propisivati lijekove, već će svoje bolesnike podučiti kako da brinu o svome tijelu, hrane se zdravo i shvate uzroke i prevenciju od bolesti“.
(Thomas Edison 1847-1931)