KOREN SPECIFIC TECHNIQUE (KST)
KOREN SPECIFIČNA TEHNIKA (KST)

METODA LIJEČENJA: BLAGA I VEOMA UČINKOVITA

U našem centru nudimo vam jedinstveni pristup zdravlju koristeći jedno od najnovijih unapređenja u Kiropraktici: KST.

KST je osmislio Dr Tedd Koren. Ova tehnika pruža vrlo blago i temeljito namještanje vaše kralježnice i cijelog koštanog sustava. Zbog prirode svog djelovanja, KST pruža idealnu priliku da osjetite koristi kiropraktike kroz siguran i blagi kiropraktički tretman.
Ova tehnika se obavlja bez zakretanja, naglih pokreta ili "krckanja" zglobova.

Što je subluksacija?

SubluksacijaU kiropraktici, subluksacija je termin koji se odnosi na zglob koji je izgubio prirodan položaj i pokretljivost, te se nepravilno opterećuje i ima smanjenu funkciju. Kada je funkcija smanjena pitanje je vremena kada će se ona manifestirati kao bol.

Subluksacije, ako su neotkrivene, mogu bitno utjecati na vaše zdravlje i uzrokovati fizičke i mentalne ili emocionalne poteškoće. One su često povezane sa gubitkom energije, (bolovima,) slabošću i raznim oboljenjima, te bez sumnje uzrokuju destruktivne blokade životne energije koje mogu bitno utjecati na zdravlje. Subluksacije ne moraju biti bolne ali će se zasigurno manifestirati kao simptom kasnije u životu.
Svaki dio ljudskog tijela koji se ne kreće i ne giba po zakonima njegove prirode, ranije će doživjeti nastanak degenarativnih promjena.

Zadatak doktora kiropraktije je otkriti i korigirati vertebralne subluksacije te na taj način potaknuti vašu prirodno urođenu sposobnost samoiscijeljenja. Također, cilj tretmana je da se korekcijom subluksacija podiže funkcija i samim time se osoba osjeća zdravijom. Korekcijom vertebralnih subluksacija doktor kiropraktike potiče prirodan proces iscjeljivanja, vitalnost, snagu i zdravlje.

Što uzrokuje subluksaciju?

Subluksacija može biti uzrokovana fizičkim, kemijskim i emocionalnim stresovima ili traumama (dugo sjedenje, ne zdrava hrana, brige...). Naš cilj je da otkrijemo uzroke subluksacije i odstranimo negativne posljedice (bol, trnke, nervoze, nesanice...).
Kako je svaki pacijent osoba za sebe, i ima svoje fizičke, mentalne i kemijske uzroke koji su doveli do subluksacije i njenih negativnih djelovanja, tako je i sam tretman usmjeren, odnosno specifičan za tu osobu.

Vrh stranice

Kako djeluje KST?

KST nam omogućava da vrlo brzo i lako otkrijemo lokaciju subluksacije i da je blago i efikasno otklonimo. Moguće lokacije subluksacije su: kosti lubanje, vilica, cijela kralježnica i diskovi, kukovi, koljena, skočni zglobovi, stopala, prsna kost, ramena, laktovi, i ruke.

U različitim položajima

Jedna od glavnih prednosti KST je da dozvoljava namještanje u različitim položajima: stojećem, sjedećem, ležećem ili u položaju subluksacije, odnosno ozlijede. Ovo je veoma značajno jer se u nekim slučajevima subluksacija pokazuje samo u specifičnom položaju. Npr, ako je netko ozljeđen sjedeći u saobraćajnoj nesreći ili osjeća bol najviše u stojećem položaju, velika je vjerovatnost da će i tretman biti najučinkovitiji u istom sjedećem ili stojećem položaju, a ne ležećem, kao kod tradicionalnih kiropraktičkih zahvata.

Arthrostim

Za aplikaciju Koren Specifične tehnike koristi se Arthrostim. Arthrostim je kiropraktički instrument za namještanje koji stvara 12 impulsa u sekundi, što je u razini sa „beta somato-motor“ frekvencijom mozga. Ova frekvencija godi našem nervnom sistemu i ima smirujući utjecaj na mišiće, nerve, i sve organe.

Ovaj instrument nam omogućava da napravimo namještanje kralježnice i svih drugih zglobova našeg tijela sa velikom preciznošću. Jačina impulsa se podešava na osnovu toga koji dio tijela namještamo i prema potrebi pojedinca. Arthrostim instrument može biti toliko blag stoga je siguran i ima učinkovito i smirujuće djelovanje kod djece i novorođenčadi.

Retracing (doslovno prevedeno “ići istim tragom natrag“)

Kod KST, pacijenti ponekad dožive „retracing“ proces. To je sastavni dio izlječenja gdje stara fizička ili emocinalna ozljeda ili bol ponovo dolazi na površinu. Nakon tretmana može početi proces detoksikacije, gdje se toksini izbacuju iz organizma, pa pacijent može doživjeti glavobolju, iritaciju kože, kašalj ili druge simptome detoksikacije. Ovi simptomi su najčešće kratkog trajanja.
Također je moguć osjećaj olakšanja i sreće ili neobjašnjivi nagon za smijanje ili plakanje.
U nekim slučajevima pacijent doživi vidno poboljšanje stanja, pa tek onda „retracing“.
U svakom slučaju, svaka reakcija je zdrava reakcija i sastavni je dio izliječenja.

Vrh stranice