TEST INTOLERANCIJE NA HRANU

Test intolerancije na hranu koristeći kiropraktičku tehniku “Applied kinesiology”, je jedninstveni test koji nam govori da li je hrana koju uzimamo dobra za naše zdravlje ili ima negativan utjecaj.

Kada mozak registrira prirodnu ili dobru hranu, normalni probavni procesi su aktivirani i motorika nastavlja sa normalnim radom. Klinički je dokazano da kada mozak registrira lošu hranu, reagira tako da naruši normalnu funkciju motorike i nastaje slabost mišića.

Ovaj test je drugačiji od standardnih alergo testova. Pri ovome testu nije potrebna laboratorijska analiza. Prednost je u tome što pacijent sudjeluje u testu i sam može vidjeti utjecaj hrane na motoriku jer se rezultati se odmah pokazuju.

Način testiranja

Pacijent donese hranu i piće koje konzumira radovito. Pacijent stavi malu količinu hrane ili pića u usta i drži je, ali ne guta. Tada se analizira funkcija prethodno normalno funcionirajućeg mišića.

Analiza

Hrana pri kojoj se zadržava normalna funkcija mišića smatra se dobrom hranom ili neutralnom hranom. Hrana koja prouzrokuje slabost mišića smatra se lošom hranom i preporučuje se izbjegavanje te hrane.
Tada se pacijentima daje savjet o zamjenskim namirnicama.
Ovaj test može biti koristan pacijentima koji pate od alergija i svakome tko želi provjeriti da li hrana koju unosi ima negativan učinak na probavu i opće zdravlje.