Subluksacija

SubluksacijaU kiropraktici, subluksacija je termin koji se odnosi na zglob koji je izgubio prirodan položaj i pokretljivost, te se nepravilno opterećuje i ima smanjenu funkciju. Kada je funkcija smanjena pitanje je vremena kada će se ona manifestirati kao bol.

Subluksacije, ako su neotkrivene, mogu bitno utjecati na vaše zdravlje i uzrokovati fizičke i mentalne ili emocionalne poteškoće. One su često povezane sa gubitkom energije, (bolovima,) slabošću i raznim oboljenjima, te bez sumnje uzrokuju destruktivne blokade životne energije koje mogu bitno utjecati na zdravlje. Subluksacije ne moraju biti bolne ali će se zasigurno manifestirati kao simptom kasnije u životu.
Svaki dio ljudskog tijela koji se ne kreće i ne giba po zakonima njegove prirode, ranije će doživjeti nastanak degenarativnih promjena.

Zadatak doktora kiropraktije je otkriti i korigirati vertebralne subluksacije te na taj način potaknuti vašu prirodno urođenu sposobnost samoiscijeljenja. Također, cilj tretmana je da se korekcijom subluksacija podiže funkcija i samim time se osoba osjeća zdravijom. Korekcijom vertebralnih subluksacija doktor kiropraktike potiče prirodan proces iscjeljivanja, vitalnost, snagu i zdravlje.

Što uzrokuje subluksaciju?

Subluksacija može biti uzrokovana fizičkim, kemijskim i emocionalnim stresovima ili traumama (dugo sjedenje, ne zdrava hrana, brige...). Naš cilj je da otkrijemo uzroke subluksacije i odstranimo negativne posljedice (bol, trnke, nervoze, nesanice...).
Kako je svaki pacijent osoba za sebe, i ima svoje fizičke, mentalne i kemijske uzroke koji su doveli do subluksacije i njenih negativnih djelovanja, tako je i sam tretman usmjeren, odnosno specifičan za tu osobu.